A Premier League-be is be akar törni a dúsgazdag osztrák

Angol sajtóértesülés szerint a Red Bull hamarosan megvásárol egy klubot a labdarúgó-Premier League-ben.

TK
2013. 10. 15. 12:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Daily Mirror című lap kedden arról számolt be, hogy Ralf Rangnick, az osztrák italgyártó cég sportigazgatója már keresi a megfelelő jelölteket. „A Red Bull a Bajnokok Ligájába akar kerülni, az az egyetlen piac, ahol még nem érdekelt. Elsősorban londoni klub a cél, de a Liverpool vagy az Everton is szóba jöhet” – idézett az újság egy bennfentest.

A salzburgiaknak alaposan a zsebükbe kell nyúlniuk, ha egy nagy hagyományokkal rendelkező angol egyesületet akarnak megvásárolni: 2010-ben egy amerikai konzorcium 340 millió eurót fizetett a Liverpoolért.

A cég számára korántsem ismeretlen a sport közege, a Formula 1-es világbajnokság legjobb csapatát működteti, emellett osztrák, német, amerikai futball- és jégkorongcsapatokat szponzorál, továbbá az extrémsportok világában is állandó szereplő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.