Alaposan kifizethetik a román válogatottat

3,5 millió euró jutalmat kap a román szövetségtől a válogatott, amennyiben sikerül kijutnia a brazíliai világbajnokságra.

KG
2013. 10. 02. 21:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A prémiumkeret megemeléséről hétfőn határozott a szövetség végrehajtó bizottsága, a döntésről Dumitru Dragomir, az első osztályú bajnokságot szervező Liga 1 elnöke tájékoztatta kedden a Mediafax hírügynökséget.

Dragomir tájékoztatása szerint a játékosok fejenként 200 ezer euró prémiumot kapnak, ha kivívják a vb-szereplés jogát. A liga elnöke kiváló ötletnek találta a prémiumkeret megemelését. Hozzátette, ez érdekeltté teszi a játékosokat abban, hogy vállalják a válogatottságot.

Dragomir a román válogatott kijutási esélyeit latolgatva kijelentette, nem a hollandok esetleges botlásától fél, hanem attól, hogy a román válogatottnak nem sikerül nyernie a következő két selejtező mérkőzésén. „A hollandok sehol sem fognak kikapni. Én magunkat féltem, nehogy a part mellett fulladjunk bele a vízbe” – idézte a Mediafax a Liga elnökét.

Románia Magyarországgal és Törökországgal van versenyben azért, hogy a D jelű selejtezőcsoportban megszerezze a pótselejtezőt érő második helyet. Jelenleg a magyar csapat áll a második helyen, egy-egy ponttal megelőzve a román és a török együttest, a románok esélyeit ugyanakkor növeli, hogy hátralévő két meccsükön a csoport két leggyengébbjével, Andorrával és Észtországgal találkoznak, míg riválisaiknak még Hollandia ellen is lesz egy-egy meccsük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.