Amerikaiakat igazoltak a győriek

Hét „hadra fogható” játékosa van a klubnak, a kupamérkőzéseken viszont tíz játékosnak a padon kell lennie.

TK
2013. 10. 29. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fűzy András klubelnök a keddi sajtótájékoztatón elmondta: több, az ütközés során megsérült játékosuk gyógyulása során kerültek elő korábbi, kisebb egészségügyi problémák, amelyek két-hat héttel későbbre tolják a visszatérésüket. A két új légiós közül Jasline Tinkle a WNBA-s Seattle Storm erőcsatára, Courtney van der Slot pedig a Chicago Sky első számú irányítója volt.

A klubelnök szerint rajtuk kívül most hét „hadra fogható” játékosa van, ezzel szemben a kupamérkőzéseken tíz játékosnak a padon kell lennie, máskülönben büntetést kap a klub.

„Mind a két játékos nagyon fontos volt a számunkra, de az irányító teljes mértékig kikerülhetetlen volt, mert mindhárom irányítónk rehabilitációja elhúzódik, így az elmúlt mérkőzéseket gyakorlatilag klasszikus egyes posztos játékos nélkül játszottuk” – mondta Fűzy András, hozzátéve: a baleset okozta költségek miatt a szezonra tervezett költségvetés közel kétszereséből dolgoznak, ez 80-100 millió forintos pluszkiadás.

„Nem szeretnék célt kitűzni az Euroligában a gárda elé, mert ez nem volna reális. Szeretnénk a magyar bajnokságra, annak középszakaszában és a rájátszásban egységes csapatként, minél jobb formában játszani. Igenis érmes helyeket szeretnénk megszerezni – nyilatkozta az elnök. – A most igazolt két játékos számára az új környezet megismerése mellett vonzerőt képviselt, hogy az Euroligában szerepel a klubunk, de a csapat nehéz helyzetének átérzése is motiválta őket.”

A győri csapatot egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál ütközött össze egy személyautóval. A szerencsétlenség helyszínén meghalt Tapodi Péter klubigazgató, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, a szerb Natasa Kovacsevicsnek pedig térd alatt amputálni kellett a lábát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.