Az alsónál is gyakrabban cserélnek kapitányt

Hat hét alatt a negyedik szövetségi kapitány ül a mexikói futballválogatott kispadján. Most két meccs az etap.

BuL
2013. 10. 21. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az America labdarúgóklub kölcsönadja mexikói szövetségi kapitánynak vezetőedzőjét, Miguel Herrerát a sorsdöntő világbajnoki pótselejtezőkre.

Kedden, egy fontos bajnoki mérkőzésen még leül a bajnoki címvédő, listavezető America kispadjára, majd egy ideig „teljesen elfelejti” az együttest, és minden erejével az Új-Zéland elleni oda-visszavágóra összpontosít. Hogy utána hol folytatja majd a munkát, az a párharc után dől el.

Herrera hat hét alatt a negyedik szövetségi kapitány Mexikóban. A szeptember 12-én kinevezett Victor Vucetichet a múlt héten menesztették, miután egy győzelemmel és vereséggel zárt. Előtte Jose Manuel de la Torre és Luis Fernando Tena csupán egy-egy vesztes meccset élt meg a kispadon.

A gárda – amely utoljára az 1990-es világbajnokságról hiányzott – az észak- és közép-amerikai zónában (CONCACAF) a pótselejtezőt érő negyedik helyen végzett.

Herrera első fellépése október 30-án lesz a Finnország elleni barátságos mérkőzésen. Az Új-Zéland elleni első felvonásra november 13-án Mexikóvárosban, a visszavágóra pedig egy héttel később Wellingtonban kerül sor. A párharc győztese vehet részt a jövő évi, brazíliai világbajnokságon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.