Bejelentés: október 23-ától Puskás-heteket tart a Real Madrid

Puskás-heteket tart a Real Madrid labdarúgóklubja október 23-ától november 25-éig.

BuL
2013. 10. 07. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Puskás a klub legszebb időszakának egyik kiemelkedő személyisége volt. Olyan embernek szeretnénk kifejezni a tiszteletünket, aki a Real Madrid történetének egyik legnagyszerűbb futballistája volt” – mondta Emilio Butragueno, a spanyol egyesület intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója. Hozzátette, az eseménysorozatra magyar és spanyol hírességek, köztük a Puskás család tagjainak érkezését is várják.

Beszámolója szerint a Puskás-hetek megnyitója a Real Madrid – Juventus Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt lesz, majd másnap az úgynevezett Real Madrid-városban, Valdebebasban felavatják Puskás mellszobrát. A kiállítás október 25-én nyílik meg, s a Santiago Bernabéu Stadion egyik fő attrakciója lesz egy hónapon át.

Butragueno kiemelte a Puskás-hetek kezdő és záró dátumának jelképességét. Mint mondta, október 23-a nemzeti ünnep Magyarországon, s az 1956-os forradalom nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Puskás végül a Real Madridhoz került, november 25-e szintén jeles dátum volt a Száguldó Őrnagy életében: hatvan évvel ezelőtt az Aranycsapat ezen a napon aratta világraszóló sikerét a londoni Wembley Stadionban, 6–3-ra legyőzve Anglia válogatottját.

Jakab János, a Puskás Akadémia felügyelőbizottságának elnöke a hétfői sajtótájékoztatón ismertette, hogy a közel két éve Spanyolországból hazahozott Puskás-hagyaték 938 relikviáját mostanra katalogizálták, s első példányát átadták Orbán Viktor miniszterelnöknek azon a délelőtti találkozón, melyen a kormányfő fogadta a királyi gárda Budapestre érkezett képviselőit.

A hagyaték jövőjével kapcsolatban jelezte, hogy nagyjából 150 tárgy kerül kölcsönbe a Real Madridhoz a kiállítás idejére, majd amikor tavasszal elkészül a Puskás Akadémia stadionja, ott lesz megtekinthető a gyűjtemény egy része mindaddig, amíg el nem készül az új Puskás Ferenc Stadion, amely a névadó hagyatékának végleges helye lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.