Berki leesett a lóról, elúszott a vb-döntő

Berki Krisztián az utolsó selejtezőcsoport utolsó rotációjában lépett a szerhez az antwerpeni torna-világbajnokságon, és rontott új lólengésgyakorlatában.

TK
2013. 10. 01. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az hamar eldőlt, hogy nem jut be a lólengés szerenkénti döntőjébe Berki Krisztián egyik legnagyobb riválisa, a magyar olimpiai bajnokot és címvédőt a moszkvai Európa-bajnokságon legyőző brit Daniel Keatings. A specialista, kétszeres Eb-aranyérmes Keatings gyakorlat közben leesett a lóról, pontszáma mindössze 14,033 lett.

Berki az utolsó rotációban állt a szerhez, és Keatings sorsára jutott: ugyancsak leesett gyakorlat közben, ezzel pedig a selejtező egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta: pontszáma 14,533 (6,800 kiinduló nehézségi pont, mindössze 7,733 kivitel).

A selejtezőben az olasz Alberto Busnarié a legmagasabb pontszám, a 35 éves, veterán tornász 7.100 nehézségi kiinduló-pontszámú gyakorlatot mutatott be hétfőn, és 15.633 ponttal vezeti a rangsort a mexikói Daniel Corral Barrón (15.600) és a kínai Csang Hong-tao (15.541) előtt. Kállai Zoltán a 12., Berki a 24. helyen végzett a selejtezőben.

„Talán a 2000-es évek elején, a cottbusi világkupán fordult elő velem legutóbb, hogy leestem a szerről – nyilatkozta az MTI-nek az Újpest 28 éves tornásza. – Egy ilyen esetnek nyilván nem egy világbajnokságon kellene bekövetkeznie, de mi sportolók sem vagyunk gépek, előfordul, hogy hibázunk, sajnos én most rontottam. Természetesen bánom, hogy a vb-döntőben nem tudom bemutatni az új gyakorlatomat, ugyanakkor ez azt is jelenti számomra, hogy van még mit tökéletesíteni ezen a gyakorlaton. Abból a szempontból csalódott vagyok, hogy nem ezt vártam magamtól, a 2016-os riói olimpiáig azonban még rengeteg időm van felkészülni, és begyakorolni az elemeket.\"

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.