Budapesten rendezhetik a női kézilabda BL-döntőt

A kormány támogatja, hogy a női kézilabda BL négyes döntőjét a Papp László Sportarénában rendezzék.

LM
2013. 10. 31. 22:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtök esti közleményében ismertette: Peter Vargo, az EHF marketingigazgatója Budapestet méltatva elmondta: a kölni férfi kézilabda négyes döntő mintájára szervezendő eseményhez olyan színvonalas helyszínt szeretnének biztosítani az első alkalommal bemutatkozó női döntő számára, amelynek turisztikai jelentősége is kiemelkedő. A sporteseményhez számos kísérőprogram társul majd.

Az utóbbi években a kézilabda – a látvány-csapatsportágak támogatását lehetővé tévő társasági adótörvénynek is köszönhetően – eredményessége mellett a fiatalok körében is rendkívül népszerű sportág lett Magyarországon: a 2010/2011-es bajnoki szezonhoz képest 119 százalékkal nőtt az igazolt sportolók létszáma. Magyarország tehát jó esélyekkel indul a döntő rendezési jogának elnyerésére – írta a minisztérium. Budapest mellett Ljubljana van versenyben, győztest november 20-án hirdetnek.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) honlapjára még szeptemberben került fel, hogy a döntő megrendezésére három magyar és egy szlovén pályázat érkezett be. Az augusztusi, rangos győri nemzetközi tornát szervező SportConcept menedzseriroda, a Magyar Kézilabda Szövetség a Hungarofest Kft.-vel közösen, továbbá a Nexus Communication nevű cég is pályázik a rendezésre. Érdekesség, hogy helyszínként mindhárom magyar jelentkező a Papp László Sportarénával kandidál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.