Casillasban felmerült a távozás gondolata

Ha nem változik a helyzete Madridban, akkor Iker Casillas el fog gondolkozni a távozáson.

KG
2013. 10. 17. 19:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 32 éves hálóőr ugyanakkor hangsúlyozta, hogy természetesen maradni szeretne, hiszen gyermekkora óta a madridiaknál szerepel. „Addig szeretnék a csapat tagja lenni, ameddig csak lehet, de ha a jelenlegi helyzet nem változik három hónapon belül, akkor valószínűleg már azt mondom majd, hogy gondolkodom a váltáson” – mondta a 151-szeres válogatott futballista.

A játékos kálváriája az előző szezon közepén kezdődött, amikor is egy kézsérülés miatt hónapokat kellett kihagynia. A helyére igazolt Diego López olyannyira elnyerte az akkori vezetőedző, José Mourinho bizalmát, hogy Casillas a felépülését követően a kispadra szorult. Nagy meglepetésre a helyzet a Mourinhót váltó Carlo Ancelottinál sem változott, igaz, az olasz szakember annyi engedményt tett, hogy a bajnokikon Lópezt, a Bajnokok Ligájában pedig Casillast szerepelteti, utóbbi azonban koránt sincs megelégedve ezzel.

„Ancelotti döntése a következő nagy kihívás, ez egy abnormális szituáció. Ki akarom harcolni a bizalmat és több szerepet kapni” – mondta a kapus, akinek azzal, hogy klubjánál mellőzik, már a válogatottban is megingott a korábban sziklaszilárdnak tűnő helye.

Casillas 1999-ben mutatkozott be a Real Madridban, amelynek színeiben azóta közel 700 mérkőzésen lépett pályára. A csapattal többek között ötször bajnoki címet nyert, kétszer pedig a Bajnokok Ligájában diadalmaskodott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.