Costa a spanyol nemzeti tizenegyet választja

Diego Costa levélben jelezte a Brazil Labdarúgó-szövetségnek, hogy a spanyol nemzeti csapatot választja.

MD
2013. 10. 29. 18:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25 éves játékos már korábban is kijelentette, hogy választott hazájának válogatottjában kíván játszani, ha a szövetségi kapitány számít rá. A spanyol élvonal góllövőlistáját jelenleg 11 góllal vezető támadó egyrészt a brazil szövetség főtitkárának, Julio Cesar Avelladának írt egy hivatalos levelet, amelyben jelzi, hogy a spanyol csapat rendelkezésére áll, míg Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitányt arról tájékoztatta, hogy igény esetén szívesen lenne kerettag.

Costának azért kellett ismét színt vallania, mert a múlt héten Luiz Felipe Scolari, a jövőre vb-házigazda brazilok szövetségi kapitánya bejelentette: kipróbálná a novemberi, Honduras és Chile elleni két barátságos mérkőzésen. A futballista márciusban két barátságos meccsen játszott a brazil csapatban, de a júniusi Konföderációs Kupára nem kapott meghívót.

A spanyolok legközelebb november 19-én lépnek pályára, Johannesburgban látja őket vendégül a dél-afrikai együttes.

A kettős állampolgár Costa 2006 óta játszik Európában, és 2007-ben költözött Spanyolországba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.