Diósgyőr–Fradi: egy gombostűt sem lehet leejteni

Telt ház, csaknem 11 ezer néző előtt rendezik meg szombaton a Diósgyőri VTK–Ferencváros összecsapást.

BuL
2013. 10. 31. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miskolci klub csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a jegyek már a hét elején elfogytak a 14 órakor kezdődő összecsapásra, amelyre 1300 vendég szurkolót várnak.

„Mi most is győzni akarunk, erre készülünk. Nincs is kétségem, hogy sikerül, ugyanis csapatunk az utóbbi hetekben egy más minőségi szintre lépett” – nyilatkozta Szivics Tomiszlav, a DVTK vezetőedzője, akinek irányításával a gárda kilenc mérkőzés óta veretlen, ráadásul a Haladás otthonában elért, szombati 2-2-es döntetlent megelőzően sorozatban hét találkozót nyert meg kapott gól nélkül.

Szivics hozzátette, ha valaki a negyedik forduló után azt mondja neki, hogy a 13. játéknapon ők játsszák a forduló csúcsrangadóját, alighanem őrültnek nézte volna. Akkor három pontja volt a Diósgyőrnek, s kevés jel utalt arra, hogy ilyen nagy fordulat következhet be.

A találkozóra mindkét gárda győzelemmel hangolt, szerdán a Diósgyőr a Cigánd, a Ferencváros pedig a Szekszárd otthonában diadalmaskodott a Magyar Kupa negyedik fordulójában. A zöld-fehérek ezt megelőzően egy hónapja nyeretlenek voltak, a bajnokságban az ősi rivális Újpest szeptember 24-i legyőzése óta nem nyertek.

A találkozó napján már nem nyitnak ki a pénztárak. A hazaiak megemelik a rendezők számát, és a rendőrség is nagy erőkkel készül, hogy elejét vegye az esetleges rendbontásoknak. A DVTK esélyeit valamelyest rontja, hogy nem számíthat Kádár Tamásra, ugyanis a válogatott védőt Szombathelyen kiállították, és egy mérkőzésre szóló eltiltását tölti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.