Diósgyőr: Szivics a szerelemről beszélt

Tomiszlav Szivics szerint különleges érzés a miskolci csapat edzőjének lenni.

WL
2013. 10. 31. 14:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton az NB I. 13. fordulójában a bajnokságban hosszú idő óta veretlen Diósgyőr az utóbbi időben nem éppen meggyőző formában futballozó Ferencvárost fogadja. Aki járt már Miskolcon Fradi-meccsen, az tudja, különleges hangulatú összecsapásra számíthat – még akkor is, ha a Diósgyőr egyes szurkolói csoportjai most nem lesznek ott a lelátón bojkottjuk miatt –, érzi ezt a hazai együttes edzője, Tomiszlav Szivics is.

A szezon eleje óta a miskolciakat szolgáló szerbiai szakember már otthon érzi magát új csapatánál. A bajnokságban a második helyezett gárda vezetőedzője egy interjúban a szerelemhez hasonlította azt az érzést, hogy milyen is Diósgyőr-edzőnek lenni. Szivics pályafutása során aktuális csapataival már sok borsot tört a Fradi orra alá, most is csak a három ponttal lenne elégedett.

A Diósgyőr azonban nem számíthat könnyű meccsre, egyrészt a felfokozott várakozások miatt, másrészt pedig a Ferencvárosnak is kiemelt fontosságú lesz a hétvégi meccs. A fővárosi zöld-fehérek rengeteg pontot elszórtak az utóbbi fordulókban, és ha tartják magukat a szezon előtti célkitűzéshez, akkor a bajnoki címért vívott harcban már nem engedhetnek meg maguknak több kínos eredményt. Márpedig egy miskolci vereséggel nem csak a tabella felső régiójától kerülnének távolabb, de szurkolóik sem emésztenék meg könnyen egy újabb presztízsmeccs elvesztését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.