Egervári: Hollandiában kicsi az esély a győzelemre

A szövetségi kapitány szerint gyűlölködés helyett ezúttal szeretettel fogadják majd csapatát.

2013. 10. 07. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Számunkra csak a következő két meccsen maximálisan begyűjthető hat pont megszerzése jelenthet biztos második helyet, persze a papírforma szerint Hollandiában a győzelemre kicsi az esély, de ezt szeretnénk megragadni” – nyilatkozta hétfőn a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón a szakember. A tréner hozzátette: Bukarestben a románoktól elszenvedett 3-0-s vereség alkalmával a játékosoknak egy gyűlölettel teli stadionban kellett helyt állniuk, ugyanakkor az Amsterdam Arenában több mint ötvenezer futballszerető ember lesz, így minden labdarúgónak örömmel kell pályára lépnie. A gárda legutóbb 2011-ben játszott ebben a stadionban, akkor 5-3-as vereséget szenvedett.

Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szűkítette keretét a Magyarország és Törökország elleni két világbajnoki selejtezőre. Újoncként bekerült a meghívottak közé a PSV Eindhoven 19 éves csatára, Memphis Depay is, az ő behívása mellett a kapitány öt változtatást eszközölt a kilenc nappal ezelőtt megadott névsorhoz képest.

 

„Szoftverprogram” segítségével alakította ki a Hollandia és Andorra ellen készülő keretét Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Stiebert is „kidobta a gép”.

„Sajnos általában elég sok gólt kapunk a hollandoktól, mindenképpen stabilizálni kell a védekezést, és a támadó harmadban minél többször kell megjelennünk, ha pedig a hátsó alakzatuk hibázik, azt ki kell használni” – mondta Egervári, akinek az utolsó pillanatban még változtatnia kellett a kereten, ugyanis Gulácsi Péternek eltört az ujja, így helyét Megyeri Balázs vette át a keretben.

Dzsudzsák Balázs jó hangulatban érkezett a válogatotthoz, ugyanis csapatával, a Gyinamo Moszkvával a hétvégén 2-0-ra győztek a címvédő CSZKA Moszkva vendégeként. „Nagyon örülök, hogy végre megnyertünk egy rangadót, ugyanis az elmúlt időszakban elég sok pontot elhullajtottunk. Abszolút jó erőben érzem magam, és készen állok arra, hogy pénteken a pályán legyek” – jelentette ki a szélső.

Dzsudzsák számára különleges lehet a pénteki összecsapás, ugyanis 2008 és 2011 között a PSV Eindhoven csapatát erősítette, ráadásul több alkalommal – közte a válogatottban is – emlékezetes gólt szerzett az Amsterdam Arenában. „Nagyon szép emlékeim vannak Hollandiáról és a stadionról egyaránt, remélem, pénteken is valami szép emlékkel térhetek majd haza” – fogalmazott. Hozzátette ugyanakkor, hogy természetesen a holland válogatott a találkozó favoritja. „A világ egyik legjobb csapata ellen játszunk majd, amely ellen lehet, hogy még az sem elég, ha mindenki a száz százalékot hozza. A szurkolók a románok elleni meccs után hiányolták belőlünk az akaratot és az alázatot, most azt mondom, ha az utolsó percig a szívünket, lelkünket kitesszük, akkor nem fognak csalódni bennünk. Az a minimum, hogy meg kell halnunk a pályán.”

Szintén remek hetet zárt Szalai Ádám, a Schalke 04 támadója, aki duplázott, valamint egy büntetőt is kiharcolt szombaton az Augsburg elleni bajnokin. A csatár elmondta, természetesen jó lenne, ha a világbajnoki kvalifikációt már kiharcoló hollandok kísérleteznének egy kicsit, ez talán növelhetné a magyar csapat esélyeit, ennek ellenére természetesen a hazaiakat tartja a találkozó favoritjának.

A holland Rodánál légióskodó Németh Krisztián megjegyezte, az Oranje várhatóan nem tartalékol majd, ugyanis a FIFA-világranglistán jelenleg csak a kilencedik a csapat, és ahhoz, hogy a világbajnoki sorsolásnál kiemelt legyen, a legjobb nyolc között kell lennie.

A magyar válogatott két mérkőzéssel a selejtezősorozat zárása előtt a második helyen áll, egy ponttal előzi meg a román csapatot. Ezt a pozícióját akkor tarthatja meg biztosan, ha pénteken Amszterdamban, valamint négy nappal később Andorra ellen a Puskás Ferenc Stadionban egyaránt győz. Négy megszerzett ponttal szükség lenne arra, hogy a románok és a harmadik helyen álló törökök a soron következő két találkozójukon legalább egyszer pontot veszítsenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.