Egervári-ügy: megszólalt az MLSZ

Egervári Sándor és a válogatott „elherdálta az esélyt”, amit előtte megalapozott – mondja az MLSZ.

BuL
2013. 10. 13. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár minimális matematikai esélye még maradt, messze került a pótselejtezőt jelentő második helytől a magyar labdarúgó-válogatott a vb-selejtezős csoportjában. A pénteki, Hollandiában elszenvedett 8–1-es vereség után Egervári Sándor szövetségi kapitány azonnal felmondott, amit elfogadtak. Vági Márton MLSZ-főtitkár szerint a szakember és csapata utóbbi két meccsén elherdálta azt az esélyt, amit korábban megteremtett, míg a távozó szövetségi kapitány egyelőre nem tudja, kedden kimegy-e a Puskás Ferenc Stadionba, ahol Andorra ellen minden bizonnyal lezárjuk a vb-selejtezőt.

„Az utóbbi két sorsdöntő találkozónkon, Bukarestben és Amszterdamban a játékosok Egervári Sándorral közösen nem tudták elérni a kitűzött célt. Matematikai esélyünk ugyan van még a pótselejtezős hely elérésére, de ennek a két találkozónak a szellemében el kellett fogadunk a lemondást. Egervári Sándor és a keret elherdálta az esélyt, amelyet előtte hat-hét fordulón át előkészített magának” – mondta Vági Márton, az MLSZ főtitkára.

Egervári Sándor döntése sokakat váratlanul ért, holott aki kicsit is ismeri a szakembert, már egy nappal a találkozó előtt is észrevehette rajta, hogy feszült, a megszokottnál jóval idegesebb. Mintha csak megérezte volna, ezen a pénteken ül utoljára a válogatott kispadján. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóról sokan olyan érzésekkel jöttek ki az Amszterdam ArenA különterméből, mintha Egervári Sándor búcsúbeszédet tartott volna.

A rutinos tréner nem haragszik a játékosokra, mint mondta, nem tud rossz érzésekkel gondolni azokra a labdarúgókra, akik ezt megelőzően három és fél évig rengeteg örömet szereztek a szurkolóknak. A búcsúzó szakembernek – aki saját bevallása szerint egyelőre nem döntötte el, hogy kedden a helyszínen tekinti-e meg a vb-selejtezőnket – nincs más dolga, mint leadnia éves értékelését, és elköszönni a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőitől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.