Egész Európát leigázták a magyar vitorlások

A Detre Szabolcs vezette magyar egység nyerte meg a németországi Chiemsee-n rendezett vitorlázó Asso Európa-bajnokságot.

NT
2013. 10. 07. 11:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több mint 100 éves múltra visszatekintő Travemünde Woche keretében rendezték meg a Németek az idei Asso99 EB-t. A verseny népszerűségére jellemző, hogy 7 pályán, közel 1000 hajó nevezett az egy hétig tartó, városi ünnepség sorozat alatt rendezett vitorlás versenyekre – írja a Yacht.hu vitorlás szakportál.

A Detre Szabolcs mellett Detre Zsolt, Király Zsolt, Oroszlán Gábor, Szécsényi Bálint és Bite Pál alkotta csapat 18 helyezési ponttal zárt az élen. A második helyen a Vadnai Tamás (21), a harmadikon pedig a Majthényi Szabolcs (22) kormányozta hajó végzett, míg a negyedik magyar együttes, Nyári Zsolt irányításával negyedik lett. Az Eb-n három ország tizenöt hajója versengett jó szélben. A végeredmény hét futam alapján alakult ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.