Egymásnak esik Volodimir Klicsko és Alekszandr Povetkin

Az orosz fővárosban lép kötelek közé a nehézsúlyt – testvérével, Vitalijjal – hosszú évek óta uraló ukrán Volodimir Klicsko és kihívója, a még veretlen hazai Alekszandr Povetkin.

BuL
2013. 10. 04. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Olimpiai Stadionban sorra kerülő gálán minden bizonnyal telt ház lesz, a helyszínen 14 ezer néző kísérheti figyelemmel az összecsapást, melyen a 37 éves Klicsko a Boksz-világszövetség (WBA) szupervilágbajnoki, illetve a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz-világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoki címét teszi kockára.

„Győzni jöttem Moszkvába, s ezért mindent meg fogok tenni – fogadkozott a fiatalabbik Klicsko-fivér, aki nagyon nehéz meccsre számít a profik között hibátlan mérleggel álló Povetkin ellen. – Nem lesz egyszerű se neki, se nekem, de még a nézőknek sem.”

Az ukrán ökölvívó 2004 óta veretlen, s 63 profi mérkőzéséből 60-at megnyert, ám nem véletlenül óvatos a szombati 12 menetes csata előtt. A WBA normál világbajnoki címét védő Povetkin 28 sikeres meccsen van túl a profik között, legutóbbi két mérkőzésén, az amerikai Hasim Rahman és a lengyel Andrzej Wawrzyk ellen pedig összesen nem töltött öt menetet a ringben.

„Nem hiszem, hogy nagy szavakra lenne most szükség, mondhatnám, hogy elsöpröm Klicskót, vagy valami ehhez hasonlót, de majd szombaton úgyis mindenki láthatja, mi lesz a ringben” – fogalmazott a 34 éves Povetkin.

A két bokszolóban közös, hogy korábban az amatőrök között is csúcsra jutottak, Klicsko 1996-ban, Povetkin pedig 2004-ben lett olimpiai bajnok szupernehézsúlyban. Az orosz amatőr címek tekintetében még sikeresebb is, mint az ukrán sztársportoló, ő ugyanis az ötkarikás játékok mellett Európa-bajnokságon (2002, 2004) és világbajnokságon (2003) is győzni tudott, Klicskónak ez nem sikerült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.