Elfogadták a sportlétesítmény-fejlesztési stratégiát

A megvalósításnál kiemelten fontos szempont a fenntartható működés és a fejlesztések „települési szinthez történő illesztése.”

TK
2013. 10. 04. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a szabadidő- és versenysporthoz, az utánpótlás-neveléshez, a rendszeres testmozgáshoz és a mindennapos testneveléshez szükség van arra, hogy a sportlétesítményeket a kor követelményeinek megfelelően fejlesszék. A megvalósításnál kiemelten fontos szempont a fenntartható működés és a fejlesztések „települési szinthez történő illesztése.”

A közlemény kitér rá, hogy „a közelmúlt jelentős sportpolitikai döntéseinek köszönhetően” a három évvel ezelőtti adatokhoz képest 30 százalékkal nőtt az igazolt sportolók száma, s csaknem 70 ezerrel több gyermek sportol különböző egyesületekben a látvány-csapatsportágakat tekintve. Az államtitkárság közlése szerint a többi sportág esetében szintén jelentős növekedés tapasztalható.

Az államtitkárság kitér rá, hogy a most elfogadott stratégiában foglalt célok teljesítésével „2020-ra a magyarországi sportlétesítmények minden jelentősebb sportág esetében alkalmasak lesznek nemzetközi világversenyek megrendezésére és segítik a magyar sportolók sikeres felkészülését.”

„A kormány a sportlétesítmény-fejlesztési stratégiával több évtizedes lemaradást orvosol, ezáltal is kifejezve, hogy kiemelt ágazatként kezeli a sportot és a jövő nemzedékeinek egészségét” – áll a közleményben, amely szerint a stratégia olyan fejlesztési irányokat határoz meg, amelyek mentén nemcsak az élsport és az utánpótlás-nevelés, hanem a tömegsport igényeit is kiszolgáló sportlétesítmények fejlesztésére kerül majd sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.