Először kapott ki otthon a Videoton

A listavezető Videoton hazai pályán 2–1-re kikapott a Honvédtól.

KG
2013. 10. 27. 18:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a Diósgyőr és a Debrecen is döntetlent játszott szombaton, a listavezető Videoton ellépni készült üldözőitől a tabellán, és a Honvéd ellen ennek megfelelően kezdett.

A fehérváriak már a 10. percben góllal nyomatékosíthatták volna a mezőnyfölényüket, de Nikolics akkor még nem talált a kapuba, a 21. percben viszont már igen. A Honvéd némileg váratlanul, Nagy Gergő bombagóljával egyenlített. A folytatásban is a támadásokat helyezte előtérbe a Videoton, de a szünetig már csak Kovács István távoli lövése rejtett magában gólveszélyt.

A második félidő kiegyenlített és harcos mezőnyjátékot hozott. A hajrához közeledve a kitámadó fehérváriak ellen kontrákkal operáló kispestiek játéka némileg veszélyesebb volt, az egyre görcsösebben játszó Videoton nem talált fogást a masszívan védekező vendégeken. A 91. percben a Honvéd eldöntötte a mérkőzést, a csereként beállt kolumbiai Perea győztes gólt szerzett.

A székesfehérváriak szezonbeli első hazai vereségüket szenvedték el.

NB I., 12. forduló:

Videoton FC–Budapest Honvéd 1–2 (1–1)

Székesfehérvár, 4000 néző, v: Bognár
gólszerzők: Nikolics (21.), illetve Nagy G. (28.), Perea (91.)
sárga lap: Vinicius (33.), Szolnoki (62.), Sándor Gy. (79.), illetve Godoy (49.), Daud (91.)

Videoton: Calatayud – Brachi (Gyurcsó, 60.), Caneira, Vinicius, Stopira – V. Gomes, Sándor Gy. – Nildo, Kovács I., Kleinheisler (Szolnoki, 62.) – Nikolics (Torghelle, 82.)

Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovic, Lovric, Alcibiade – Hidi, Nagy G. – Vécsei (Job, 52.), Holender (Perea, 76.), Godoy (Diarra, 72.) – Daud

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.