Elrontották a magyar Himnuszt az Eb-selejtezőn

A Himnusznak csak pár taktusa hangzott el Győrben a magyar U21-es válogatott Eb-selejtezője előtt.

2013. 10. 10. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botrány Győrben: a magyar U21-es válogatott csütörtöki Ausztria elleni Eb-selejtezője előtt egy, talán soha nem hallott Himnusz-verziót játszottak be, és csak néhány ütemnyit a végéből. Síri csönd ült a stadionra.

Néhány drukker ezt követően vehemens módon adott hangot nemtetszésének.

A hangosbemondó a játék 12. percében azt közölte, hogy később lejátsszák a Himnuszt. Hogy emiatt-e vagy sem, a magyar válogatott pillanatnyi zavarát kihasználva az osztrák válogatott megszerezte a vezetést a fontos mérkőzésen, amelyen a 0 forintos jegyár mellett körülbelül ezer néző foglalt helyet a lelátókon.

Az Erkel Ferenc Társaság a MOB felkérésére a közelmúltban felvett egy – állítólag eredeti – Himnusz-verziót, megelőzni kívánva a további olyan eseteket, amikor botrányba fullad a magyar Himnusz lejátszása. Ismert, a londoni olimpián Szilágyi Áron vívó olimpiai bajnoknak egy kitekert változatot játszottak le, ami után a magyar csapat „cserét kért”, Gyurta Dániel aranyúszásánál pedig már egy elfogadható változat csendült fel az ötkarikás játékokon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.