Eltűnt magyart keresnek Kínában

Nagy erőkkel keresik a kínai hatóságok Kováts Viktort, a szárnyas ruhás ugrás 2011-es magyar bajnokát. Lezuhant egy szikláról.

BL
2013. 10. 08. 21:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése közel 200 rendőr, illetve tűzoltó keresi reflektorok fénye mellett éjszaka is a magyar bázisugrót, aki egy tűhegyes kövekkel teli meredek sziklafal fölött járt szerencsétlenül a dél-kínai Hunan tartományban, a Csiangcsiacsie város közigazgatása alá tartozó Tienmen-hegy térségében. Kováts Viktor az itt pénteken kezdődő világbajnokságra edzett más résztvevőkkel együtt.

A Tencent kínai portál értesülése szerint a mentők az ugrás helyszíne alatt egy sziklán vérnyomot találtak. A rendőrség úgy véli, a próbaugrás közben technikai komplikációk merültek fel, és nem nyílt ki a sportoló ernyője. Sorrendben ő volt a negyedik ugró.

A Magyar Bázisugró és Ejtőernyős Sportegyesület honlapjának információi szerint Kováts Viktor 1100 ejtőernyős ugrást és 166 bázisugrást teljesített. Szárnyas ruhás ugrásban 2011-ben szerzett magyar bajnoki címet.

A 2. szárnyasruhás-világbajnokságot október 11–13-án tartják a Tienmen-hegyi Nemzeti Parkban. Az ugyanitt tartott tavalyi, első szárnyasugró-világbajnokságon kilenc országból tizenöt „madárember” vett részt. A versenyen a résztvevőknek 700 méteres magasságból, a Tienmen-hegy egy meredek sziklájáról kell elrugaszkodniuk, és speciális szárnyas ruhájukkal a levegőben siklaniuk, mielőtt ejtőernyővel földet érnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.