Elvitték előlünk a világbajnokság rendezési jogát

Az IHF hétfői döntése értelmében Németország és Dánia közösen ad otthont a 2019-es férfi világbajnokságnak.

TK
2013. 10. 28. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyelek ugyancsak pályáztak a rendezésre, míg Svédország, valamint Norvégia a dohai IHF-kongresszus során visszalépett. A magyar szövetség pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a jelentkezés próba volt a magyar és a szlovák tagszervezet részéről, mivel egyik ország sem adott még otthont felnőtt férfi vb-nek. Eredetileg Szlovákia jelezte lebonyolítási szándékát, Magyarország később csatlakozott az elképzeléshez.

A három kandidáló a dohai Ritz-Carlton Hotelben mutatta be pályázati anyagát, a győztes prezentáció 40 percig tartott. A szavazás végeredményét nem hozták nyilvánosságra, de az MKSZ úgy tudja, a magyar-szlovák közös pályázat az utolsó pillanatig versenyben volt.

„Rendkívül hasznosnak érzem, hogy benyújtottuk a pályázatunkat, jól sikerült a prezentációnk, amelyet jelenlétével erősített Carlos Pérez, aki Katarban játszik, így a helyszínen segített pályázatunk népszerűsítésében. Külön köszönjük Elter Istvánnak, Magyarország katari nagykövetének a segítségét” – idézte az MKSZ hétfői hírlevele a helyszínen tartózkodó MKSZ-elnököt, Vetési Ivánt, aki hozzátette: mindenképpen megfontolják, hogy benyújtsák pályázatukat a 2021-es világbajnokságra is, ugyanakkor tudják: infrastrukturális szempontból fejlődniük kell.

Németországban várhatóan München, Berlin, Köln, Mannheim, Hamburg és Kiel lesz a házigazda, míg a dániai helyszín Herning és Koppenhága, utóbbi városban kerül sor a döntőre is. A 2019-es női vb-t Japánban rendezik.

A katari tanácskozás során korábban eldőlt, hogy 2015-ben Budapest ad otthont az IHF kongresszusának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.