Ezentúl világosan meg fogja mondani Guardiola

Megelégelte a büntetőrúgások körüli hercehurcát Josep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője.

TK
2013. 10. 26. 2:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mostantól világosan meg fogom mondani, ki az első, a második, illetve a harmadik számú jelölt” – szögezte le pénteken a spanyol tréner, elismerve, hogy a probléma valóban létezett, de már „lapoztak”.

Arjen Robben, a bajor csapat holland szélsője hívta fel magára a figyelmet a napokban kétszer is azzal, hogy előbb megbántódott, mert nem ő végezhetett el egy büntetőt, majd pedig azzal, hogy nem akart odaállni a labda mögé. A Mainz elleni múlt szombati bajnokin ő szerette volna a megítélt 11-est rúgni, Guardiola azonban Thomas Müllert választotta, aki élt is a lehetőséggel, szerdán pedig, a Viktoria Plzen elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen Robben lőhetett volna, de durcásan félreállt, így Franck Ribéry értékesítette a büntetőt.

Guardiola szerint a két eset nem befolyásolja a holland támadó helyét a csapatban. „Robben meghatározó játékos. Többet tett a csapatért az elmúlt években, mint bármelyik edző” – mondta, hangsúlyozva, hogy „a játékosok sokkal fontosabbak”, ő pedig azért van ott, hogy „támogassa” őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.