Federer jövőre odatenné magát

Roger Federer számított rá, hogy a 2013-as teniszidény nem tartogat számára sok sikert.

KG
2013. 10. 07. 20:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A tavalyi igen kemény szezon volt a londoni olimpiával együtt, és felkészültem rá, hogy az idei év haloványabb lesz. A következő idénytől viszont sokat várok, hiszen nem kell sok világranglistapontot megvédenem” – mondta a 32 esztendős svájci játékos, aki jelenleg csak a hetedik a világranglistán, így még attól is tartania kell, hogy lemarad az ez évi – november 4. és 10. között Londonban rendezendő – ATP-világbajnokságról, amire 2001 óta nem volt példa.

A 17-szeres Grand Slam-győztes sztár a héten Sanghajban versenyez, és itt kellene olyan eredményt elérnie, amivel biztosítaná helyét a szezonzáró csúcsviadalra.

Federer idén nagy tornán nem volt finalista, egyedül az alacsonyabban rangsorolt hallei viadalt tudta megnyerni. A GS-tornák közül Ausztráliában elődöntős, a Roland Garroson negyeddöntős volt, Wimbledonban – címvédőként – már a második körben búcsúzott, a US Openen pedig nyolcaddöntőig jutott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.