„Fehér zászló, Alonso megadta magát”

A nemzetközi sajtó főként a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel újabb sikerét taglalja.

TK
2013. 10. 07. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolország:
El País: „Vettelnek nyár óta verhetetlen autója van, amelyben a konkurenciát egy évvel megelőzve már most turbómotor dolgozik. Érdekes lesz, hogyan reagál a német pilóta jövőre, amikor a vetélytársak közelebb kerülnek hozzá az új szabályozás révén.”

El Mundo: „Vettel megszokásból nyert, számára teljesen mindegy, hogy a bolygónak melyik pontján van, éppen és nappal vagy éjszaka van-e. A legnagyobb nyugalommal beül a kocsijába, és az elejétől a végéig ural minden futamot.”

Marca: „Vettel Vettel ellen: a nyári szünet óta az F1-ben csak egy versenyző van. A vb a címvédő német monológjáról szól, Fernando Alonso nem tud csodát tenni, ez ennyi volt.”

As: „Vettel, mindig csak Vettel, a német korszakot teremtett a Formula 1-ben. Neki van a legjobb autója, folyamatosan csiszolja tudását, és körről körre hibátlanul halad. Valósággal táncol a pályán, riválisainak esélyt sem hagy, és szétzúzza az álmaikat.”

Olaszország:
Tuttosport: „Alonso kapitulált, a Ferrarinak csak Kimi Räikkönen maradt. A vörösök siralmasan szerepeltek Jeongamban, de a második helyen befutó finn ott volt Vettel sarkában.”

Corriere dello Sport: „Vettel-szóló Koreában, itt az első meccslabda. A 77 ponttal vezető német már most vasárnap véget vethet az izgalmaknak.”

La Gazzetta dello Sport: „Fehér zászló, Alonso megadta magát.”

Nagy-Britannia:
Daily Mail: „Ez az egyeduralom felveti azt a kérdést, hogy az F1 nem lesz-e túl unalmas és kiszámítható a nézőknek.”

The Sun: „A német pilóta győzelme volt az egyetlen biztos dolog Koreában.”

The Independent: „Vettel már negyedik világbajnoki címe felé haladt, mögötte pedig füst, tűz és viták tomboltak.”

Franciaország:
Libération: „Vettel nem annyira volt egyeduralkodó, mint szokott, de nyert, és sorozatban negyedszer lehet világbajnok.”

Le Figaro: „Vettel rohamtempóban az újabb vb-cím felé.”

Németország:
Bild: „Vettel nyer, nyer és nyer. Hamarosan zsebben a negyedik.”

Süddeutsche Zeitung: „Vettel csúcsközelben, ismét korai koronázás jöhet.”

Frankfurter Allgemeine: „A játékrontó öröme. Vettelt nem lehet megállítani, a többiek nehezen törődnek bele a sorsukba.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.