Fel kell számolni a „gettósportolást”

Örömteli kezdeményezés a szolnoki roma boksziskola vagy a roma labdarúgó-válogatott létrejötte, de tovább kell lépni – mondta Balog Zoltán.

BL
2013. 10. 07. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető kifejtette, örömteli kezdeményezés a szolnoki roma boksziskola vagy a roma labdarúgó-válogatott létrejötte, ám ugyanilyen fontos, hogy a következő lépésben ezek a sportolók sikeresen beilleszkedjenek és felzárkózzanak a többi sportolóhoz Magyarországon.

„A közösségépítésben kiemelt szerep jut a tavaly bevezetett mindennapos testnevelésnek is, mert a tehetséges gyerekeket így könnyebben lehet a sport felé irányítani” – tette hozzá Balog Zoltán.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkársága és az Európa Tanács Sport részegyezménye által közösen rendezett szimpózium díszvendége Emilio Butragueno, a spanyolok 1998-ban visszavonult, 69-szeres válogatott futballsztárja, aki a Real Madrid Alapítvány intézményi kapcsolatok igazgatójaként érkezett Budapestre.

„A Real Madrid világszerte 67 országban csaknem kétszáz akadémiát működtet – mondta a játékosként Keselyűnek becézett, 50 éves sportdiplomata. – Köztük a Puskás Akadémián működő Felcsúti Sportiskola az Egyenlő Esélyekért elnevezésűt is, első kelet-európai partneriskolánkat, amelyet nagyszerű érzés volt 2011-ben Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt megnyitni. Az ott tanuló hetven fiú és lány életében pozitív változások következtek be, motiváltak és életvidámak, úgyhogy jó úton haladunk.”

A konferencia délután szekcióülésekkel és plenáris üléssel folytatódik. A kedd délelőtti kerekasztal-beszélgetés egyik résztvevője Patrik Sjöberg, a svédek korábbi magasugró világbajnoka és világcsúcstartója lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.