Feltörölték a padlót Tomoriékkal

A Ferencváros vasárnap sima, 32–23-as vereséget szenvedett a dán Midtjylland vendégeként a női kézilabdabajnokok-ligája 2013–14-es kiírásának első fordulójában.

TK
2013. 10. 06. 17:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól indult magyar szempontból a mérkőzés, a ferencvárosiak az ötödik percben már 4–2-re vezettek. Ezt követően nagyot fordult a meccs képe, a dánok sorra szerezték góljaikat, míg a magyar csapat 12 percig képtelen volt a hazai kapuba találni, így a félidő derekára 8–4-re fordított a Midtjylland. A ferencvárosi rövidzárlat a 17. percre szűnt meg, s ezt követően ismét magukra találtak Tomoriék, akik a 25. percben már csak egy gólra (11–10) voltak a vendéglátóktól. A hajrában újabb fordulat következett, s a szünetre komoly, ötgólos hátránnyal vonult le az FTC.

A pihenő úgy tűnt, jót tett a zöld-fehér együttesnek, mely a második félidő elején „visszajött a meccsbe”, s a 38. percben már csak két gól volt a különbség a két csapat között (18–16). A magyarok lendülete azonban csak eddig tartott, a dán csapat ezután ismét kezébe vette az irányítást, s már nem is engedte ki. Az FTC nem tudott mit kezdeni riválisának védekezésével, s hátul sem volt stabil, így 18–16-ról alig tíz perc alatt 26–16-ra nőtt a dán előny. Ezzel a meccs eldőlt, csak a különbség volt kérdéses, mely végül kilenc gól lett (32–23), azaz súlyos vereséggel kezdte a sorozatot a Ferencváros.

Eredmény: B csoport, 1. forduló:
Midtjylland (dán) – FTC-Rail Cargo Hungaria 32-23 (16-11)

Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) – Lublin (lengyel) 31-19 (16-8)

A csoport:
Thüringer HC (német) – Baia Mare (román) 36-29 (18-15)
Győri Audi ETO KC – Hypo NÖ (osztrák) 41-22 (21-11)

A csoportokból az első két helyezett jut a nyolccsapatos középdöntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.