Fülöp Márton nagyon örült Ricardo Moniznak

Addig edzhet a Fradinál, amíg csak akar. Ezért hálás a zöld-fehéreknek Fülöp Márton válogatott kapus.

TK
2013. 10. 30. 12:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Emlékszem, apámmal beszélgettem, mikor még nem Ricardo Moniz volt a Fradi edzője, hogy milyen trénereim voltak korábban és kik a kedvenceim. Ricardo technikai edzőm volt a Tottenhamnél, és már akkor mondtam, semmi pénzt nem sajnálnék arra, hogy egy ilyen embert idehozzak, hogy az MLSZ leszerződtesse a magyar edzők képzésére. A kinti közegben is kitűnt a fanatizmusával, munkamoráljával. Aztán amikor megtudtam, hogy a Fradi szerződtette, nagyon örültem, hogy a magyar futballban fog dolgozni” –  mondta el Fülöp Márton.

A Premier League-csapatokat megjárt kapus hozzátette: „A játékosok egyenesen imádták a Spursnél, mindenki kint akart még maradni, hogy vele dolgozhasson az edzések végén. Technikai edző volt, aki a cseleket és lövéseket oktatta, nagyon érdekes volt vele edzeni, minden foglalkozás teljesen más volt. Kapusként magam is szívesen kint maradtam vele és nagyon sokat segített a rúgótechnikám fejlesztésében is.”

„A felépülésemig a Fradinál fogok edzeni, addig maradhatok, amíg akarok, amiért nagyon hálás vagyok nekik. Kézspecialista orvosom azt mondta, a műtét után meg kell erősíteni az izmokat a karomban, szerinte visszanyerhetem korábbi állapotomat. Nagyon készülök már a visszatérésre, játékosmegfigyelőként jártam ifimeccsekre és bizony ott bujkált bennem a kisördög U19-es meccsen, hogy el kellene már végeznem köztük egy kirúgást meg kijönni egy beadásra. Hogy külföld vagy Magyarország? Szeretnék légióskodni 9 év tapasztalat után, de már nem úgy vágyom külföldre, mint húszévesen, a lényeg, hogy élvezzem a védést” – mondta a rákbetegségből felgyógyuló Fülöp Márton.

A válogatott kapus menedzsere és édesapja, Fülöp Ferenc felvázolta a lehetséges folytatást is: „Most voltunk Görögországban Marci legutóbbi csapatánál, ahol nagyon ment neki a játék, csak a betegség közbejött, pedig akkor számos ajánlatunk volt. Most visszatérve körberajongták a görög szurkolók. Mérlegeljük a lehetőségeket, már több menedzseriroda érdeklődött a visszatérése felől. Egy-két héten belül a lezáró kontrollvizsgálatok jönnek, s ha ott minden rendben, elkezdődhet élesben a csapatkeresés számára. Hogy két év múlva hol szeretnénk tartani? Ahol Marci majd jól érzi magát, ahol folyamatosan véd és elismerik a teljesítményét. A lényeg, hogy élvezze a játékot.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.