Furgonnal érkeztek Puskás trófeái

Felbecsülhetetlen értékű Puskás-relikviákból csemegézhetnek az érdeklődők Madridban.

Ch. Gáll András (Madrid)
2013. 10. 19. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A félmilliárd forintra bebiztosított, felbecsülhetetlen értékű kollekció a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia munkacsoportjának fáradhatatlan, több éves gyűjtőmunkáját dicséri. A tárgyakat – közöttük a Puskás tevékeny részvételével elhódított három BEK-serleget, a spanyol gólkirályi trófeákat (négyet), a világbajnoki ezüst- és az olimpiai aranyérmet – furgonnal szállították Madridba, ahová szerdán érkezett meg a rakomány.

A kiállítást az UEFA stábjának elvonulása után, jövő csütörtökön rendezik be a Santiago Bernabéu Stadionban, hiszen szerda este a Real Madrid a Juventust fogadja BL-csoportmérkőzésen. A munka Guadalupe Galindo, a Real Madrid Alapítvány archívumvezetője, valamint a Puskás Akadémia részéről Szöllősi György kommunikációs igazgató és Mravik Gusztáv archívumvezető vezetésével zajlik.

A Puskás-hetek a Real Madrid-Juventus BL-csoportmeccsel veszi kezdetét a magyar nemzeti ünnepen, október 23-án, másnap pedig Puskás Ferenc bronz mellszobrát leplezik le a királyi klub edzőközpontjában mások mellett várhatóan Simicskó István sportért felelős államtitkár, a Puskás Akadémia vezetői és Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke részvételével. Az ünnepi rendezvényekre Madridba várják Puskás Ferencnét is.

Az előkészületek lelke Tóth-Zele József, a fél évszázada Madridban élő egykori nagyszerű labdarúgó, majd sikeres futballedző, Puskás Öcsi egykori kispesti játékostársa. „José Toth” – ahogy a klubnál, egykori munkahelyén ismerik – előtt minden ajtó megnyílik, Valdebebasban, a „Real Madrid-városban” mindenki a tenyeréből eszik, például Alfredo Di Stéfano unokája is, aki ugyancsak a monumentális edzőközpontban teljesít szolgálatot.

A hétvége a szórakozásé: ma délután négykor a magyar stáb megtekinti a Málaga–Real Madrid spanyol bajnoki összecsapást, amelyen háromhetes szünet után újból pályára lép a 91 millió euróért megvásárolt walesi szélső, Gareth Bale.

A Madridnak létkérdés a győzelem, mert a kilencedik forduló előtt öt ponttal lemaradva áll a harmadik helyen az egyaránt száz százalékos Barcelona és az Atlético mögött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.