Futóversenyt rendeznek a Vatikánban

Futóversenyt rendeznek vasárnap a vatikáni Szent Péter téren, és a Szentszéknek saját krikettcsapata is lesz.

BuL
2013. 10. 16. 14:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kultúra Pápai Tanácsa bejelentette, hogy a hit évéhez kapcsolódva különös figyelmet fordít a sportolás népszerűsítésére, a test és a lélek harmóniájának hirdetésére. A kezdeményezés alapjának tekinthető, hogy az Újszövetség az életet több ízben hasonlítja versenyhez, amelyhez a szellemünket és a testünket egyaránt meg kell edzenünk. Amint a Vatikáni Rádió megjegyezte: az ötletet közvetlenül a tavalyi londoni olimpia adta, ahol több sportoló beszélt nyíltan a hitéről.

A Szentszék ennek keretében saját krikettcsapatot alapít, vasárnap pedig százméteres futóversenyt rendez, amelynek helyszíne a Szent Péter tér, ahol Ferenc pápa személyesen fog gratulálni a résztvevőknek.

„El akartuk hozni a sportot arra a helyre, ahol Szent Péter megvallotta a hitét, hogy felhívjuk az egyház figyelmét a sportra, és bevigyük a sportot az egyházba” – fogalmazott Melchor Sánchez de Toca, a Kultúra Pápai Tanácsa altitkára, s rendkívül erőteljes élménynek tartaná, ha néhány püspök vagy bíboros is megjelenne tréningruhában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.