Gödörben van a Ferencváros

A Budapest Honvéd 2–1-re győzött a Puskás-stadionban. Moniz a kihagyott helyzetek miatt bosszankodott, Rossi a gyenge pontok kihasználását dicsérte.

TK
2013. 10. 06. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros csapatában első alkalommal kapott helyet Buzsáky Ákos, aki 2002 után játszott ismét magyar bajnoki meccset.

Csapata a 12. percben megszerezte a vezetést, és a folytatásban is uralta a játékot, de aztán túlságosan visszaállt. Ezt kihasználva a kispestiek több gólhelyzetet is kialakítottak, végül egy szöglet után a 37. percben egyenlítettek.

A második félidőt is rendkívül intenzív támadójátékkal indította a Ferencváros, amely több ziccert is kihagyott, a Honvéd viszont egy ellenakció végén ismét eredményes volt. A folyatásban egy ideig egyik kapu előtt sem alakult ki komoly helyzet, a hajrában az FTC többször is veszélyeztetett, de nem tudott egyenlíteni.

Ricardo Moniz (FTC): – Először is gratulálunk a Honvédnak, amely már harmadjára győzött le minket. Úgy kezdtünk, ahogy elterveztük: a Honvéd behúzódott, míg mi megszereztük a vezetést. Ezután Bödének két lehetősége is volt, hogy növeljük előnyünket, ám egy szöglet után egyenlített a Honvéd. Ezzel a kispestiek visszajöttek a meccsbe. A második félidőben ismét volt egy hatalmas ziccerünk, ám Holman révén ez kimaradt, majd egy védelmi kihagyás után vezetést szerzett a Honvéd. Nagyon bosszantó, hogy ezután nem tudtunk helyzeteket kialakítani és nyomást gyakorolni az ellenfélre. Ismét elszalasztottuk annak a lehetőségét, hogy a második helyre feljöjjünk. Az öltözőben röviden már elmondtam, hogy közel sem vagyunk a csúcson. Fontos azonban, hogy egységesek maradjunk, ez a legfontosabb most.

Marco Rossi (Honvéd): – Taktikus mérkőzést játszottunk, amelynek elején volt néhány hibánk, ezekből veszélyes lehetőségeket alakított ki a Fradi. Ezután azonban jól dolgoztak a játékosaink, így megérdemelten nyertük meg a találkozót. Mindenki tudja, hogy a Fradi másképp játszik azóta, amióta történt az a szörnyű eset Akeemmal. Ez egy rendkívül nehéz helyzet az ellenfél edzőjének, a klubnak és a szurkolóknak, így erősnek kell lenniük – együtt érzünk a Fradival. Szeretnénk úgy játszani, mint a Real, vagy a Barca, de nekünk a saját keretünkből kell úgy gazdálkodnunk, hogy az aktuális ellenfelünk gyenge pontjait kihasználjuk. Ez ma sikerült.

Ferencvárosi TC – Bp. Honvéd 1–2 (1-1)
Puskás-stadion, 7500 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Gyömbér (12.), illetve Alcibiade (37.), Daud (53.)
sárga lap: Mateos (41.), Jenner (93.), illetve Alcibiade (44.), Baráth (47.), Vécsei (58.)

Ferencváros: Jova – Gyömbér, Mateos, Gerson, Bönig – Jenner, Buzsáky (Cukic, a szünetben), Böde, Józsi (Valpoort, 61.), Holman – Diallo (Somalia, a szünetben)

Honvéd: Kemenes – Lovric, Ignjatovic, Baráth, Alcibiade (Ikenne-King, 48.) – Job (Vernes, 76.), Godoy (Diarra, 65.), Hidi, Nagy G. – Daud, Vécsei

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.