Görbicz Anitáék kiütötték a tavalyi KEK-győztest

A címvédő Győri Audi ETO KC kiütéses, 41-22-es győzelmet aratott a vendég osztrák Hypo NÖ felett a női kézilabda Bajnokok Ligája 2013/14-es kiírásának nyitómérkőzésén.

TK
2013. 10. 05. 18:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győriek egy régi ismerőst fogadtak: a nyolcszoros BL-, illetve BEK-győztes osztrákok azonban az utóbbi években meg sem közelítik azokat az eredményeket, amelyeket a kilencvenes években értek el. A világklasszis irányító, Görbicz Anita sérülése rendbe jött, így vállalta a játékot.

Remekül kezdett az ETO, a 9. percben, 5–2-es vezetésénél kénytelen volt időt kérni a rivális edzője. Semmit sem változott azonban a játék képe, negyedóra sem telt el, és már 10–3 volt az állás, köszönhetően a jó védekezésnek és a gyors indításoknak. A félidőre kétszámjegyűvé vált a különbség Görbicz időn túli büntetőjével.

A továbbiakban is örömjátékot mutatott be a magyar csapat, ezzel nagy csapást mért az egykor szebb napokat látott Hypóra, amely ilyen arányú vereséget még soha sem szenvedett a kéziabda-BL-ben, illetve a BEK-ben. A győriek jövő szombaton Nagybányán lépnek pályára.

A másik magyar BL-szereplő, az FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnap kezd a dán Midtjylland ikasti otthonában.

Eredmény: A csoport, 1. forduló:
Győri Audi ETO KC – Hypo NÖ (osztrák) 41-22 (21-11)

Vasárnap:
A csoport:
Thüringer HC (német) – Baia Mare (román), Nordhausen 15.00

B csoport:
Midtjylland (dán) – FTC-Rail Cargo Hungaria, Ikast 17.00
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) – Lublin (lengyel) 19.00

A csoportból az első két helyezett jut a nyolcas középdöntőbe.

Fehérvár KC három góllal legyőzte a vendég Érdet a női kézilabda NB I szombati játéknapján.

Női NB I.:
Fehérvár KC – Érd 31-28 (15-13)
Siófok-Galérius Fürdő – MTK-Budapest 38-23 (16-12)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.