Guardiola addig jó barát, ameddig hallgatnak rá

A tréner elvárja a játékosoktól, hogy elfogadják és kövessék az instrukcióit.

NT
2013. 10. 17. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern Münchenhez érkezése óta először nyíltan figyelmeztette játékosait Josep Guardiola arra, hogy el kell fogadniuk a döntéseit, máskülönben kikerülhetnek a csapatból. „Jó barátságban vagyok a játékosokkal, ha elfogadják, amit mondok. Számíthat a támogatásomra az, aki elfogadja a választásaimat, aki viszont nem akarja ezeket megérteni, gyakran a lelátón találja majd magát” – közölte határozott álláspontját a bajor klub magazinjának nyilatkozva.

A 42 éves trénernek – aki a bajor alakulattal bajnokságot, kupát és Bajnokok Ligáját nyert Jupp Heynckes helyét vette át – meggyőződése, hogy a Bayern München akkor lesz még jobb, „ha minden játékos részt vesz a támadásokban”, s úgy véli, csapata akkor harcolhat a szezon végén a bajnoki címért, ha az összes futballista elfogadja a döntéseit.

Guardiola jelenleg nem számolhat a sérült spanyol Javi Martinezzel és Thiago Alcantarával, valamint a svájci Xherdan Shaqirivel. A hiányzókat érintve a tréner utalt arra, hogy Philipp Lahm azonnal visszakerülhet majd a megszokott helyére, a védelem jobb oldalára, amint Martinez és Alcantara visszatér a csapatba, azzal együtt is, hogy a csapatkapitány „igazán jó” teljesítményt nyújtott védekező középpályásként az utóbbi mérkőzéseken.

„Philipp nélkül nem lett volna lehetséges jó meccseket játszanunk Manchesterben és Leverkusenben” – vélekedett a Barcelonával korábban sikert sikerre halmozó edző. A saját jövőjét illető felvetésre kizárólag rövid távú terveket fogalmazott meg. „Lehet, hogy a következő szezonban más ül majd az irodámban. Számomra ezért a jövő jelenleg a Mainz, a Plzen és a Hertha Berlin” – utalt a soron következő ellenfelekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.