Hat másodpercen múlott Görbiczék győzelme

A világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott döntetlent játszott a norvég csapattal.

TK
2013. 10. 25. 16:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A skandinávoknál gyakorlatilag a második csapat szerepelt, mert a legjobbak Európa-bajnoki selejtezőn érdekeltek. Ezzel együtt bátran és gyorsan játszott az így is jó erőkből álló norvég együttes, míg a magyaroknak idő kellett, mire felvették a ritmust. Hajdu János megbízott szövetségi kapitány a védekezésben több felállást kipróbált, igyekezett mindenkinek lehetőséget adni, emiatt itt-ott akadozott a játék. Az északiak gyakran éltek kedvenc fegyverükkel, a letámadással, a magyar védelem pedig több alkalommal nem zárt jól.

A mérkőzést azonban így is megnyerhette volna Hajdu csapata: 28–27-es vezetésénél támadhatott az újabb gólért, majd a szakvezető 20 másodperccel a vége előtt még időt is kért. A felállás után a balszélre kijátszott akció azonban nem zárult góllal, a norvégok pedig gyors lerohanásból 6 másodperccel a dudaszó előtt egyenlítettek.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa Tomori Zsuzsanna volt hét góllal. Görbicz Anita hatszor talált a kapuba, mindannyiszor büntetőből, míg Szamoránsky Piroska ötször volt eredményes.

Eredmény, 1. forduló:
Magyarország – Norvégia 28–28 (15–15)

Brazília – Horvátország 32–23 (17–10)

A további program:
2. forduló, szombat:
Magyarország – Brazília 13:05
Horvátország – Norvégia 15:05

3. forduló, vasárnap:
Norvégia – Brazília 10:00
Magyarország – Horvátország 12:05

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.