Hiába óvtak Kiessling kamugólja miatt

Stefan Kiessling „fantomgólja” ellenére nem játsszák újra a Hoffenheim–Bayer Leverkusen mérkőzést.

BuL
2013. 10. 28. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi szövetség (DFB) illetékes testülete hétfőn úgy határozott: mivel a bíró, Felix Brych nem sértette meg a szabályokat, nincs szükség a meccs megismétlésére sem. A játékvezető egyébként arra hivatkozott a mintegy másfél órás meghallgatás során, hogy úgy gondolta, a labda elkerüli a kaput, s mivel takarásban állt, már csak azt látta, hogy a játékszer végül a hálóban landolt.

A 8. fordulóban rendezett meccset a vendégek nyerték 2–1-re úgy, hogy a 70. percben Kiessling fejese – a televíziós felvételeken jól láthatóan – az oldalhálón keresztül jutott a kapuba, a bíró mégis gólt ítélt. Ezzel lett 2–0, aztán a Hoffenheim – amely a 83. percben büntetőt rontott – a 88. percben szépített, ám végül nem tudott pontot szerezni.

A leverkuseniek sportigazgatója, Rudi Völler azt javasolta, hogy az összecsapás utolsó 22 percét játsszák újra, de nem járt sikerrel.

A hoffenheimiek azt szerették volna elérni, hogy újrajátsszák a találkozót. A mostani ítélet ellen még fellebbezhetnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.