Holland–magyar: baj van, Szalai Ádám kidőlt

A hét elején belázasodott Szalai Ádám nem utazhat Amszterdamba, a hollandok elleni vb-selejtezőre.

BuL
2013. 10. 09. 15:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalai Ádám a hétfői kerettalálkozón még egészségesnek tűnt, éjszakára azonban felment a láza, és az elmúlt két napban az orvosi stáb csak mérsékelni tudta az eleinte 39,5 fokos testhőmérsékletet. Ilyen állapotban Szalai természetesen nem edzhet, így mostanra biztossá vált, hogy nélküle kell elutaznia a válogatottnak Hollandiába.

Szalai Ádám a következő napokban alaposabb kivizsgálásokon vesz részt, Szilágyi György csapatorvos reményei szerint ezek segítségével sikerül kideríteni, mi okozza a lázat, és a támadó a keddi, Andorra elleni meccsre már bevethető állapotban lesz.

Egervári Sándor Szalai helyére behívta a keretbe a biztonsági tartalékok közül a fehérvári Nikolics Nemanját, aki szerdán még Ligakupa-mérkőzést játszik a Videoton FC-vel, majd este csatlakozik a kerethez Telkiben.

Az amszterdami találkozón telt ház lesz, a mérkőzést a közmédia több csatornán is sugározza péntek este 20.20-tól. A kedd délelőtti edzésről különböző okok miatt még öt játékos hiányzott, Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint ráadásul minimális esélye van együttesének a győzelemre, ugyanakkor ezzel meg kell próbálnia élni a csapatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.