Holland-magyar: így Van Persie sem fog játszani

Könnyen elképzelhető, hogy Robin van Persie nem szerepel a pénteki holland-magyaron, a lábujja sérült.

BuL
2013. 10. 10. 8:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United csatára múlt szerdán, a Sahtar Donyeck elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett lábujjsérülést, amely továbbra sem jött rendbe.

„Donyeckben csúnyán beletalpaltak a lábujjamba, akkor azt hittem, eltört – mondta szerdán a 30 éves csatár, hozzátéve, hogy a vizsgálatok később megállapították, nincs törése. – Vasárnap a Sunderland elleni bajnokin játszottam, de a fájdalom továbbra sem szűnik.”

A 78 eddigi válogatott mérkőzésén 38-szor eredményes támadó hozzátette, hogy kevéssel a pénteken 20.30 órakor kezdődő meccs előtt dől majd el, játszhat-e.

A holland válogatott az utolsó két forduló eredményeitől függetlenül már megnyerte a selejtezőcsoportot, a jelenleg második magyar csapatnak viszont mindenképpen győznie kellene ahhoz, hogy biztosan megtarthassa pótselejtezőt érő helyét.

Az amszterdami találkozón telt ház lesz, a mérkőzést a közmédia több csatornán is sugározza péntek este 20.20-tól.

A kedd délelőtti edzésről különböző okok miatt még öt magyar játékos hiányzott. Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint minimális esélye van együttesének a győzelemre, ugyanakkor ezzel meg kell próbálnia élni a csapatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.