Huszti: Jöjjenek a fiatalok

A Hannover légiósa nem készül visszatérni a magyar válogatottba. Külföldi kapitányt szeretne.

BL
2013. 10. 28. 21:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 éves támadó hétfőn egy berlini rendezvényen, melyen Németországban élő magyar sportolókkal és Lothar Matthäusszal beszélgetett Béla Réthy, a ZDF német közszolgálati televízió magyar származású sportriportere, azt mondta, „nem aktuális” a visszatérése a nemzeti együttesbe, hiszen a következő Európa- és világbajnokság idején már 33-35 éves lesz.

„Nem hiszem, hogy az én generációmat kell erőltetni” – jelentette ki a berlini magyar nagykövetség pódiumbeszélgetésén Huszti, aki hangsúlyozta, büszke arra, hogy 51-szer szerepelt a válogatottban. Hozzátette, így az ő felelőssége is, hogy a magyar csapat nem jutott ki Eb-re és vb-re, de megjegyezte, a magyar futballban dolgozó edzők közül sokan „sajnos nem nagyon vállalnak felelősséget” a tetteikért, pedig jobb lenne, ha „ők is néha elgondolkodnának, miért tartunk ott, ahol”.

Úgy vélte: jobb eredményeket lehetne elérni, ha a válogatottnak egy „rátermett külföldi szövetségi kapitánya” lenne, akinek „egy komolyabb stábot” kellene magával hoznia, a Magyar Labdarúgó Szövetségnek pedig „mögéjük kellene állnia”, meg kellene adnia azt a támogatást, amit Lothar Matthäus vagy Erwin Koeman korábbi szövetségi kapitányok „esetleg” nem kaptak meg.

Huszti Szabolcs 2010-ben mondta le a válogatottságot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.