Idén már nem ég tovább a magyar válogatott

Az MLSZ felelőtlenségnek ítélte azt, hogy a magyar válogatott pályára lépjen idén.

NT
2013. 10. 24. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának csütörtöki tájékoztatása szerint a nemzeti csapat – miután a harmadik helyen végzett világbajnoki selejtezőcsoportjában, így nem jutott tovább a pótselejtezőbe – egy előszerződés értelmében idegenben lépett volna pályára.

Egervári Sándor szövetségi kapitány lemondása azonban új helyzetet teremtett, és mivel a novemberi időpontig alig három hét van hátra, az MLSZ vezetése „kockázatosnak, felelőtlennek és szakmai szempontból haszontalannak” ítélte a mérkőzés vállalását.

Az MLSZ közölte, Egervári távozása óta számos neves külföldi szakember vette fel a kapcsolatot a szövetséggel, és jelezte, lát fantáziát a csapat irányításában, és érdekli a kapitányi állás. A döntést ugyanakkor nehezíti, hogy a szakemberek kiválasztása során azt is tekintetbe kell venni, rendelkezik-e az illető edző élő szerződéssel. Az MLSZ szövetség vezetői szerint jól halad a folyamat, de a jövő héten még nem várható bejelentés.

Kitérnek arra is, hogy a szövetség megkezdte a jövő évi első barátságos mérkőzés szervezésével kapcsolatos előkészületeket.

Az U21-es válogatott novemberben kétszer is pályára lép tétmérkőzésen: 14-én hazai pályán Albániát fogadja a Bozsik Stadionban, majd négy nappal később Ausztriában szerepel újabb Európa-bajnoki selejtezőkön.

A magyar labdarúgó-válogatott egyébként a 30.-ról a 43. helyre esett vissza a nemzetközi szövetség (FIFA) legfrissebb, október 17-én nyilvánosságra hozott világranglistáján. A nemzeti tizenegy teljesítményével kapcsolatban Szalai Ádám „tálalt ki”, és festett lesújtó képet egy sajtótájékoztatón. A Schalke légiósa azt mondta, nincsenek pontosan megfogalmazva a realitások, valamint egyetlenegy olyan magyar játékost sem lehet manapság mutatni, aki egy csúcsbajnokság igazi sztárcsapatában játszana.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.