Ilyen gól még nem volt

A német bajnokságban fejeltek egy gólt, ami nem volt gól.

GB
2013. 10. 20. 1:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga 9. fordulójának péntek esti mérkőzésén a Hoffenheim fogadta a Bayer Leverkusent. Az egygólos előnyben lévő gyógyszergyáriak a második játékrész 70. percében szöglethez jutottak. Castro beadására Stefan Kiessling érkezett a legjobban, de fejese az oldalhálót találta el.

A labda azonban nem hagyta el a játékteret, ehelyett a kapuban kötött ki. A lassításon nem látszik, hogy a hálón lyuk tátongana, de hacsak valamelyik leverkuseni játékos nem járt mágusiskolába, teljesen biztos, hogy a hálón kívülről került a gólvonal mögötti területre a játékszer.

Árulkodó, hogy a gólszerző csalódottan fogta a fejét a mozdulatát követően, majd a fantomgólnak örülő társak gyűrűjében széttárja a karját, mint aki nem érti, mi is történt valójában. Miközben a játékvezető könyvelte a találatot, Kiessling valamit odaszólt neki, elképzelhető, hogy becsületből mégiscsak elmondta, milyen körülmények között esett a találat.

Ami a legfurcsább az egészben, hogy egyetlen hazai játékos, még az esethez legközelebb álló kapus sem reklamált a bírónál.

A gól döntőnek bizonyult, ugyanis a Hoffenheim végül 2-1-re kapott ki a Leverkusentől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.