Imre Géza az olimpiai aranyról álmodik

A 2016-os riói olimpiáig folytatja pályafutását Imre Géza, a világbajnok férfi párbajtőrcsapat tagja.

WL
2013. 10. 17. 12:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az augusztusi, budapesti vb-t követően, a csapataranyérem megszerzése után az együttes 38 éves korelnöke úgy nyilatkozott a további sportpályafutását firtató kérdésre, hogy aludnia kell még néhányat, mielőtt határozna. A vívószövetség csütörtöki tájékoztatása szerint mostanra eldöntötte: folytatja pályafutását a szűk három év múlva sorra kerülő nyári játékokig.

„Nagyon nehéz napokat éltem át az elmúlt szezonban. Sokszor éreztem azt, amit korábban nem: fájtak a versenyek, fizikailag és lelkileg egyaránt – idézte a többek között olimpiai ezüst- és bronzérmes, csapatban háromszoros világbajnok Imrét a szövetség honlapja. – Talán huszonöt év után ez érthető is. Ugyanakkor a budapesti világbajnokság felejthetetlen hangulata, a nagyszerű közösségünk és az aranyérem mindezt ha nem is feledtette, de elnyomta. Csodálatos, visszaadhatatlan élményt nyújtott, és megadta azt a hitet, hogy van esélyem a fiúkkal olimpiai aranyérmet nyerni!”

Ugyanakkor éppen az eredményes riói szereplés érdekében a 2013/14-es szezont kicsit másként képzeli el. „Ebben a korban már több pihenésre, hosszabb regenerálódásra van szükség testben és fejben egyaránt. Az biztos, hogy idén csak a decemberi országos bajnokságon lépek pástra, januártól meg majd meglátjuk. Ezt egyeztettem mesteremmel, Dancsházy-Nagy Tamással, Udvarhelyi Gábor válogatott keretedzővel és Csampa Zsolt elnökkel is. Tudom, ez azzal járhat, hogy a jövő évi világversenyeken kérdésessé válik a részvételem. De úgy érzem, a mostani aktív pihenő szükséges számomra ahhoz, hogy az előttem álló olimpiai ciklus legfontosabb időszakában legyek a legjobb formában” – mondta Imre Géza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.