Jót tett a váltás, két hónap után nyertek a lilák

A lila-fehér együttes kispadján ezen a meccsen debütált a szerdán kinevezett szerb Nebojsa Vignjevic.

TK
2013. 10. 25. 19:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első percekben az MTK vezetett veszélyesebb támadásokat, a félidő derekán mégis – egy védelmi hibát kihasználva – az Újpest szerezte meg a vezetést. A házigazdák igyekeztek még a félidő lefújása előtt egyenlíteni, voltak is helyzeteik, de a kapuba nem sikerült betalálniuk, miközben a lila-fehérek is eljutottak néhányszor a kék-fehérek tizenhatosáig.

A szünet után inkább az Újpest futballozott fölényben, az MTK küszködött, de játékában nem volt átütő erő, így a kiesés elkerüléséért harcoló vendégcsapat fontos három pontot gyűjtött be a Hungária körúton.

A lila-fehér együttes – amelynek kispadján ezen a meccsen debütált a szerdán kinevezett szerb Nebojsa Vignjevic vezetőedző – két hónap után nyert ismét bajnoki meccsen, legutóbb ugyanis augusztus 24-én a Mezőkövesd ellen diadalmaskodott.

12. forduló:
MTK Budapest – Újpest FC 0–1 (0–1)
Hidegkuti Stadion, 1500 néző, v: Andó-Szabó
gólszerző: Juanan (23.)
sárga lap: Poór (47.), Kanta (89.), illetve Suljic (80.)

MTK Budapest: Hegedüs – Poór, Kálnoki Kis, Kelemen, Fejes – Batik (Ayub, 68.), Pölöskei Zs., Kanta – Bese, Eppel (Horváth P., a szünetben), Csiki (Varga Sz., 64.)

Újpest FC: Balajcza – Litauszki, Nego, Juanan, Antón (Lázár, 86.) – Simon K., Eninful, Suljic (Tshibuabua, 82.), Vasiljevic, Balogh B. (Sankovic, 76.) – Kabát

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.