Kamuszurkolással buzdították a válogatottat

Felvételről bejátszott szurkolói ricsajjal buzdították az ukrán válogatottat a harkivi labdarúgó-stadionban.

TK
2013. 10. 18. 1:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kelet-ukrajnai város futballszurkolóitól megszokott hűvös buzdítási stílust DVD-ről bejátszott zajokkal próbálták kompenzálni a megye és a város vezetői, hogy a Nyugat-Európában szokásos stadionhangulat látszatát keltsék a meccs televíziós közvetítését néző milliókban. Ez a megoldás arra is jó volt, hogy elnyomja a helyi szurkolók által skandált obszcén rigmusokat, amelyek negatív színben tüntethették volna fel a vendéglátókat az ország és a világ más térségeiben – írja a Kárpátaljalap.net.

A kamuszurkolást most másodízben alkalmazták az ukrán stadionokban. Először a Metaliszt mérkőzésein vetették be, amikor a csapatnak a Bajnokok Ligájából történt diszkvalifikálása után a rendezők ily módon igyekeztek elkendőzni az UEFA vezetőit sértő nézőtéri bekiabálásokat az európai szövetség jelen lévő megfigyelői elől. A Glavkom internetes hírújság szerint nem kizárt, hogy ezt az európaiak számára nonszensznek ható eljárást más ukrajnai stadionokban is alkalmazni fogják – olvasható a kárpátaljai portálon.

A mérkőzésen az ukrán válogatott Jarmolenko góljával 1–0-ra verte a lengyeleket. Ez a győzelem tevékenyen hozzájárult ahhoz, hogy keleti szomszédaink pótselejtezős helyen zárják a selejtezőcsoportot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.