Katinka folytatja: az év úszónőjének jelölte a FINA

Az év női úszójának jelölte a FINA Hosszú Katinkát. Megnéztük azt is, kik a vetélytársai.

2013. 10. 25. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Micsoda év ez Hosszú Katinkának! Vb-aranyak, házasságkötés, világkupasikerek és most az év női úszójának jelölte a Nemzetközi Úszószövetség (FINA), amit a sportoló közölt Facebook-oldalán.

Hosszú Katinkára most nem lehet szavazni az interneten, hisz ez egy szakmai díj (méghozzá a lehető legnívósabb), de a lájkokat azért gyűjti a sportoló, akin látszik, a lehető legnagyobb rendben van az élete.

1. Az ausztrál Cate Campbell a vb-n 100 m gyorson nem talált legyőzőre, ezenkívül 3 ezüstöt is begyűjtött Barcelonában.

2. Julija Jefimova Oroszország szülötte. Két vb-aranyat szerzett idén, az 50 és a 200 méteres mellúszásban – 100 méteren van még egy ezüstje és összetempózott még egy bronzot is.

3. Az amerikaiak üdvöskéje, Missy Franklin a cím talán legnagyobb esélyese: 200 m gyors-, 100 és 200 m hátúszása, valamint két gyors- és egy vegyesváltója után is meghallgathatta a nemzeti himnuszt.

4. Szintén amerikai az idén két világcsúcsot is megdöntő középtávos, Katie Ledecky, akinek négy aranyéremmel terhelték a nyakát – három egyéni gyorsúszószámban nem talált legyőzőre.

5. A litván Ruta Meilutyte viccelte meg Jefimovát 100 mellen, nagyon fiatal még, övé a jövő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.