Kétszer mondott életében nemet Sir Alex Ferguson

Állítása szerint kétszer is felkérték angol szövetségi kapitánynak Alex Fergusont, új önéletrajzi könyv.

BuL
2013. 10. 22. 19:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United kispadján eltöltött 27 éve alatt kétszer is visszautasította az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztját Sir Alex Ferguson, az előző szezon végén visszavonult legendás edző.

A 71 éves skót szakember többek között erről ír kedden, Londonban bemutatott önéletrajzi könyvében.

Ahogy írja, először 1999-ben kereste meg ezzel kapcsolatban a szövetség (ekkor végül Kevin Keegan lett a kapitány), majd két évvel később ismét felajánlották neki a lehetőséget, de ő akkor sem élt vele (akkor Sven-Göran Eriksson ült le a kispadra).

„Nem volt szükségem sok időre a döntés meghozatalához, csak tíz másodpercre. Ha egymillió év telik el, akkor sem edzettem volna az angol válogatottat” – fogalmazott Ferguson. „Képzeljék csak el, akkor hogyan mehettem volna haza, Skóciába!?” – tette hozzá.

A szakember az MU-val többek között kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, 13-szor pedig az angol bajnokságot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.