Kikapott az Újpest – lemondana a másodedző

Kieső helyen az Újpest, a székház elé vonultak a szurkolók. A Fradi pontot mentett Kaposvárott.

LM
2013. 10. 20. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTK szombati győzelme miatt az újpestiek a kiesőhelyről várták a bajnoki címvédő elleni meccset. A győriek rögtön a kezdés után támadólag léptek fel, és Pátkai Máté, valamint Lipták Zoltán jóvoltából már a 15. percben két góllal vezettek. A félidő második felében a győriek visszahúzódtak, az újpestiek átvették az irányítást, és Kabát Péter fejesével szépítettek is.

A szünet után visszaesett az iram és a színvonal, leginkább a mezőnyben zajlott a játék. Kevés lehetőség alakult ki a kapuk előtt, azok is csak rögzített helyzetek után. A hajrában megélénkült a meccs, Kabát a kapufát találta el, majd a 97. percben is egyenlíthetett volna a hazai együttes, ám az eredmény már nem változott.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Marc Leliévre, a hazaiak belga másodedzője bejelentette, hogy a továbbiakban nem kíván az Újpest FC edzője lenni, ezért benyújtotta lemondását. Elmondása szerint honfitársa, Roderick Duchatelet tulajdonos hétfőn dönt, hogy elfogadja-e a lemondást. Kozma István vezetőedző kijelentette: ő nem akar távozni, de amennyiben a klubtulajdonos a teljes szakmai stábot ki akarja cserélni, tudomásul veszi a döntést.

A meccs lefújása után, a sajtótájékoztató ideje alatt körülbelül hetven Újpest-szurkoló tüntetett a székház előtt, és az edzőpáros távozását követelte.

A fővárosiak legutóbb szűk két hónapja, augusztus 24-én nyertek bajnoki mérkőzést.

NBI 11. forduló
Újpest FC – Győri ETO FC 1–2 (1–2)
Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző, v.: Farkas Á.
gólszerzők: Kabát (36.), illetve Pátkai (10.), Lipták (15.)
sárga lap: Kabát (55.), Eninful (71.), illetve Pátkai (74.)

Újpest:
Balajcza – Vermes, Juanan, Antón, Ligot – Sankovic (Suljic, 69.), Eninful (Stanisavljevic, 79.), Balogh B., Vasiljevic – Simon K. (Tshibuabua, 61.) – Kabát

Győr:
Kamenár – Svec, Lipták, Völgyi – Kronaveter (Lang, 90.), Mevoungou, Kamber, Pátkai – Varga R (Trajkovic, 92.)., Andric, Koltai (Strestík, 54.)

A Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott a sereghajtó Kaposvár otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A mérkőzés első félideje közepes iramú volt, a nézők szinte helyzetet sem láthattak, gól pedig nem született. A térfélcsere után megélénkült a játék, és a kaposváriak az 57. percben megszerezték a vezetést Markus góljával. Bőle ezután kihagyta a találkozó legnagyobb helyzetét, az egyre nagyobb fölényt kiharcoló Ferencváros pedig a 89. percben, Böde találatával egyenlített. A vége döntetlen lett, ami igazságosnak mondható.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Kaposvári Rákóczi FC – Ferencvárosi TC 1–1 (0–0)

Kaposvár, 3000 néző, vezette: Erdős
Gólszerzők: Markus (57.), illetve Bőde (89.)
Sárga lap: Zámbó (11.), Bőle (92.), Addo (92.), illetve Cukic (13.)

Kaposvár:

Ranilovic – Kovács O., Lucas (Pavlovic, 44.), Zámbó – Okuka, Addo, Babic, Bőle, Balázs B. – Oláh (Waltner, 92.), Markus (Thiam, 86.).

Ferencváros:

Jova – Jovanovic (Diallo, 84.), Gyömbér, Busai, Bönig – Cukic (Valpoort, 58.), Józsi – Somalia, Buzsáky, Holman – Böde.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.