Klopp döntött, Dortmundban örülhetnek

Két évvel meghosszabbította szerződését a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának vezetőedzője.

WL
2013. 10. 30. 16:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakember munkáját Zeljko Buvac és Peter Krawietz segíti. Klopp 2008 júliusa óta ül a BVB kispadján, s a mostani szezon végén beérheti Ottmar Hitzfeldet, aki az egyetlen olyan tréner a klub történetében, aki hat teljes évig (1991–97) irányította az együttest.

„Mivel nem szabad szétválasztani, ami összetartozik, ismét meghosszabbítottuk a vezetőedző és segítői szerződését” – mondta Hans-Joachim Watzke ügyvezető. „Mint korábban is, mindannyian kicsit szerelmesek vagyunk ebbe az egyesületbe, a körülményekbe és abba a stílusba, ahogy itt zajlanak a dolgok” – fűzte hozzá Klopp.

Michael Zorc sportigazgató hangsúlyozta, hogy szakember a tökéletes tréner a BVB számára. Klopp irányításával a Dortmund 2011-ben és 2012-ben is megnyerte a Bundesligát, az előző szezonban pedig döntőt játszott a Bajnokok Ligájában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.