Kőbányán kaphat pályát a Ferencváros

Ebben az idényben előreláthatólag ötmilliárd forint áramlik a jégkorongba a társasági nyereségadó révén.

TK
2013. 10. 17. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh Miklós, az MJSZ elnöke a Jégkorongblog című szaklapnak elmondta: a 2011/12-es időszakban 2,5, az előzőben 4,2 milliárd forint érkezett a sportágba a TAO-nak köszönhetően, a 2013/14-es ciklusban pedig előreláthatólag ötmilliárddal számolhatnak.

Kiemelte, hogy a szövetség a létesítményfejlesztések felé tolja el a hangsúlyt, és hat jégpálya építését, illetve korszerűsítését támogatja. A remények szerint a Ferencváros Kőbányán kap jégpályát, Székesfehérváron átadják majd a sátras edzőpályát, Jászberényben befedik a meglévő pályát, az UTE a Szilágyi úton építhet edzőpályát. A Kisstadion sátras befedése már zajlik, ott a hónap végén várhatóan lesz jég is, míg a Tüskecsarnok mellett már felépült a Tüskesátor, ahol egy hete tartanak edzéseket, utánpótlás-mérkőzéseket. Hozzátette: az MJSZ szeretne később egy jeges edzőközpontot is építeni.

Az elnök ugyanakkor – Szegedet és Kaposvárt említve – kiemelte: sajnálja, hogy több városban, ahol régóta van pálya, nem sikerült csatlakozni a minőségi utánpótlás-neveléshez.

Terveivel kapcsolatban elmondta: szeretné, ha a Fehérvár mellett még egy magyar csapat csatlakozhatna az osztrák ligához, ezen kívül a Mol Ligában több magyar klubcsapat és egy szlovák együttes szerepelne. Megítélése szerint belátható időn belül a magyar hoki képes lenne egy, a Nyugat felé terjeszkedő orosz profiligához (KHL) csatlakozó csapatot felmutatni.

A válogatottal kapcsolatban reméli, öt-tíz éven belül a csapat olyan erőssé válik, hogy képes lesz ingázni a divízió I (ahol most szerepel), és az elit (ahol egyszer járt, még 2009-ben) között.

Németh Miklós azt még nem döntötte el, hogy jövőre, amikor lejár a mandátuma, indul-e az elnökválasztáson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.