Lemondott Egervári Sándor

Egervári Sándor lemondott a szövetségi kapitányi tisztségről a magyar labdarúgó-válogatott Hollandiától elszenvedett 8-1-es veresége után.

2013. 10. 11. 20:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egervári Sándor viaszfehér tekintettel érkezett a mérkőzést követő sajtótájékoztatóra. Az ellenfélnek gratulálva erőt gyűjtött a bejelentéséhez: lemond a tisztségéről.

„A felelősséget nem szeretném elkerülni, a mérkőzés után beszéltem Csányi Sándor elnök úrral és Vági Márton főtitkár úrral, s benyújtottam a lemondásomat” – mondta a szövetségi kapitány a vereség után, amely történelmi léptékű, hiszen a magyar válogatott fennállása során csupán harmadszorra kapott nyolc gólt.

„Nem számítottam ilyen súlyos vereségre, különösen az után, hogy az elején voltak reményteli lehetőségeink. Később sajnos csak asszisztáltunk a hollandok játékához, teljesen összeomlottunk” – jelentette ki Egervári, majd kérdésre válaszolva még annyi mondott, a csapatból nem haragszik senkire.

A sajtótájékoztatón jelen volt Vági Márton, aki arra a kérdésre, mennyire a mindenkori szövetségi kapitány felelőssége a válogatott aktuális kudarca az elmúlt immár három évtizedben, így válaszolt: „A válogatott teljesítménye nyolcvan százalékban a csapaton múlik, s csak húsz százalékban a kapitányon. Ha a csapat hatvanszázalékos teljesítményt nyújt, akkor a kapitány tökéletes munkájával még mindig jó eredmény érhető el. Sajnos a bukaresti és a mostani mérkőzés azt mutatta, hogy Egervári Sándor ezzel a kerettel nem tud olyan eredményesen dolgozni, mint a selejtező első hat fordulójában, ezért elkerülhetetlen a váltás a kapitányi poszton.”

Andorra ellen kedden Csábi József irányítja megbízott kapitányként a válogatottat, Egervári Sándor utódját azt követően jelöli ki az MLSZ vezetősége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.