Löwvel a németek hosszú távra terveznek

A 2016-os Európa-bajnokság végéig meghosszabbította jövő nyáron lejáró szerződését Joachim Löw.

WL
2013. 10. 18. 10:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki bejelentésen Wolfgang Niersbach, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke azt is elárulta, hogy az 53 éves szakember segítője, Hans-Dieter Flick jövő szeptember 1-jétől a DFB sportigazgatója lesz.

Löw 2004-ben, az akkori szövetségi kapitány, Jürgen Klinsmann segítőjeként került a nemzeti csapathoz, majd a 2006-os világbajnokságot követően vette át a csapat irányítását. Vezetésével a gárda 2008-ban Európa-bajnoki döntőt játszott, majd 2010-ben világbajnoki bronzérmet nyert, tavaly pedig elődöntőig jutott a kontinenstornán.

A Nationalelf a mostani világbajnoki selejtezősorozatot veretlenül zárta, így készülhet a jövő évi, brazíliai tornára. Ennek egyik állomásaként november 15-én, Milánóban az olaszok ellen lép majd pályára, az a találkozó lesz Löw századik mérkőzése a válogatott kispadján. A tréner eddigi mérlege impozáns, hiszen 68 győzelem és 16 döntetlen mellett mindössze 15 alkalommal szenvedett vereséget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.