Második kalapba kerülnek Dzsudzsákék

Hiába ért végett csúfosan a magyar válogatott számára a világbajnoki-selejtezősorozat, mégis előrébb kerülnek a „kalapozáskor”.

Tuser Krisztián
2013. 10. 16. 10:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott számára a brazíliai világbajnokság után a következő torna a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság lesz: 24 csapat kap lehetőséget a megmérettetésre. A házigazda jogán a franciáknak ott lesznek, míg a maradék helyekre 2014 szeptemberétől indul a selejtezés.

Olvasónk hívta fel figyelmünket arra a rangsorra, amely alapján az európai futballnemzetek csapatait sorsolási kalapokba sorolják. Kilenc csoportban fognak versenyezni a válogatottak, így a lista első kilenc helyezettje az első kalapba kerül. A következő kilenc csapat pedig a másodikba.

Annak ellenére, hogy a magyar válogatott a románoktól és a hollandoktól is csúfos vereséget szenvedett, megtartotta 18. helyét ezen a listán (27 802 pont). A kedd esti eredmények szerencsés alakulása miatt Dzsudzsákék a franciaországi Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolása előtti „kalapozáskor” a 2. számúba kerülnek – az UEFA hivatalos megerősítése azonban még várat magára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.