Megerőltetés nélkül nyert a Videoton

A Videoton hazai környezetben 3–0-ra győzött a 40 percen keresztül emberhátrányban játszó Újpest ellen a magyar labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén.

TK
2013. 10. 06. 19:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapatok már az első perctől jó iramban futballoztak, az Újpest is bátran kezdett. A listavezető játszott veszélyesebben, egy alkalommal Kleinheisler labdája kevéssel tévesztett célt, majd kétszer is Balajcza Szabolcs bravúrjai kellettek, hogy ne kapjanak gólt a fővárosiak. Ezen a két momentumon kívül a kapuk nem voltak nyomás alatt.

A szünet után alaposan bekezdett a Videoton: előbb Zé Luis vezetést szerzett, majd a Nildo által kiharcolt büntetőt elhibázta. A tizenegyest megelőzően Ngawa piros lapot érően szabálytalankodott. Az emberelőnyt gyorsan újabb gólra váltották a hazaiak. A folytatásban is uralta a játékot a Videoton, és Zé Lius beállította a 3–0-s végeredményt.

Az Újpest immár öt mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban.

Videoton FC – Újpest FC 3-0 (0-0)
Székesfehérvár, 3300 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Zé Luis (48., 66.), Kleinheisler (53.)
sárga lap: Nildo (24.)
kiállítva: Ngawa (51.)

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Caneira, Vinicius, Stopira – V. Gomes, Sándor Gy. – Nildo, Kleinheisler (Álvarez, 73.), Paraibá (Gyurcsó, 73.) – Zé Luis

Újpest: Balajcza – Ngawa, Vermes, Juanan, Antón – Suljic (Sankovic, a szünetben), Vasiljevic, Balogh B., Simon K. – Stanisavljevic (Litauszki, 53.) – Tshibuabua (Lázár B., a szünetben)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.